Původ odrůdy: ve Středomoří, registrace v roce 1954
Požadavky: teplé polohy a vlhké výživné půdy
Růst: Bujný, později středně bujný, koruna široce kulovitá
Plod: středně velký, téměř kulovitý, z obou konců stlačený, slupk amatná, zelenožlutá s nazelenalými pásky.
Dužnina: středně pevná, nazelenale žlutá, velmi šťavnatá, sladká, aromatická, dobře odlučitelná od pecky.
Opylovači: Althanova renklóda, Nancyská, Domácí velkoplodá atd...
Plodnost: Střední, brzká, velká až velmi velká, méně pravidelné
Zrání: zraje 15 dnípřed Domácí velkoplodou, odolnost proti mrazu a napadení šarkou střední
Celkové hodnocení: středně raná, cizosprašná renklóda s plody výborných chuťových vlastností, vhodná pro přímý konzum i konzervaci.