Kvalitní puková odrůda pro rychlení puků od prosince do února, puky jsou bílé, kompaktní, pevně uzavřené, jedná se o dieteticky hodnotnou zeleninu.
Čekanka salátová puková je vynikající, dieteticky hodnotná zelenina pro konzum rychlených puků v zimním období. Vyséváme v květnu do hluboko propracované půdy s pH minimálně 5,5. Rozteč řádků volíme od 30 do 50 cm. Po vzejití vyjednotíme na 10 – 15 cm. Kořeny sklízíme v září až v říjnu, když dosáhnou síly 3,5 – 4,5 cm. Z 1 m² sklidíme cca 2,5 kg kořenů. Po seříznutí listů na 2 – 3 cm skladujeme kořeny až do rychlení při teplotě 1 – 2 °C a vysoké vzdušné vlhkosti. Rychlíme v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo se zakrytím černou folií.